Docenten

Suzanne de la Fonteijne

Docent Critical Alignment Yoga (Online)

Ik ben een duizendpoot met vele interesses, maar yoga is al meer dan 13 jaar een stabiele factor in mijn leven. In 2010 kwam ik in Wageningen terecht bij Yoga met Selle en ik ben nooit meer weggegaan! Critical Alignment Yoga heeft mij door de jaren heen geholpen van fysieke (rug)klachten af te komen, waar ik bij fysiotherapeuten of andere yogastijlen geen vooruitgang boekte.

De methode is uniek: Critical Alignment is erop gericht de bewegingsspieren te ontspannen en het lichaam zó uit te lijnen dat de houdingsspieren weer geactiveerd worden. Chronische spanningen kunnen wegvallen en het lichaam voelt lichter en beweeglijker aan. Het is een stijl ontwikkeld door Gert van Leeuwen, zie voor meer informatie zijn website. Met behulp van tools maken we fysieke spanning voelbaar en word je geconfronteerd met jouw (bewegings)patronen. We bewegen met zachte blik en ademhaling naar deze spanning toe om deze tot in de kern op te lossen. Daarnaast leren we een nieuwe coordinatie en bouwen we kracht op om deze nieuwe patronen te ondersteunen.

Het zelfonderzoek en de eigen ervaring staan centraal in de methode en ik zie het als een groot cadeau dat ik dit proces mag begeleiden als docent. Ik geef nu bijna 3 jaar les, en kan niet wachten om in Oosterbeek mensen te laten ervaren hoe fijn het is om je lijf soepel en sterk te maken vanuit de yogaprincipes van Critical Alignment.

Heb je fysieke of stressgerelateerde klachten en ervaar je dat die een beperking opleveren bij werk, sport, autorijden of de yogabeoefening? Neem dan contact met me op voor een persoonlijk consult: suzannedelafonteijne@gmail.com

Opleidingen:

  • Afgerond: Yoga in de Critical Alignment stijl bij Selle Postma 2019
  • Bezig met: Critical Alignment Therapie bij Gert van LeeuwenSuzanne geeft Critical Alignment Yoga (Online) op maandagavond 20.30 en dinsdagochtend 8.45u
Aanmelden

Docenten