Docenten

Richard Kruize

Docent Yin yoga

Hi, mijn naam is Richard Kruize.

Ik kwam in aanraking met yoga en meditatie in de eerste klas van de middelbare school waar mijn biologieleraar dit als buitenschoolse activiteit organiseerde.
Meteen ontdekte ik de rust en focus die het me gaf waardoor ik minder last ondervond van mijn ADHD en HSP. Ook leerde ik door de jaren heen bewuster te kijken naar mijn lichaam, gevoel emoties en gedachten.Nu ruim 30 jaar later heb ik diverse yoga en meditatiestijlen geprobeerd en beoefend.
Een jaar of 8 geleden begon ik naast mijn krachtsport met Yin yoga. Deze vulden elkaar heel mooi aan vond ik. De krachtsport om spieren sterk te houden en de Yin Yoga om het bindweefsel rond die spieren en in de gewrichten soepel te maken en houden. Ik werkte in die periode op kantoor als ICT architect en kon dit dit wel gebruiken. Bovendien gaf het meditatieve van de Yin yoga de nodige mentale rust.

In 2016 voltooide ik mijn jaaropleiding tot wellnessmasseur en in 2017 de jaaropleiding Yin yoga leraar. Nog even heb ik geprobeerd lesgeven en masseren te combineren met mijn ICT baan. Maar dat werd te veel. Toen besloot ik voltijd met mensen te willen werken en ICT vaarwel te zeggen.

Mijn visie omtrent mijn lessen is om duidelijk te zijn en naast uit te leggen hoe we de les doen ook aandacht te besteden aan het waarom.
Zoveel lessen, boeken, magazines en opleidingen praten graag in tegeltjes of abstracte begrippen. Ik sta voor duidelijkheid en begrip en je mag me dus altijd alles vragen.
Verder mag je ook plezier hebben in de les, de houdingen zijn al uitdagend genoeg.

Warme groet en tot ziens op de mat, Richard

Docenten