Docenten

Nelleke van Dulken

Docent Zwangerschapsyoga

Nelleke van Dulken – van Kempen (1976)

Yoga vervult sinds 2005 een belangrijke rol in mijn leven. Het biedt tegenwicht tegen de onrust en stress uit het dagelijkse leven. Voor mij gaat yoga over bewustzijn, ontspanning en gezondheid. Op de yogamat kom ik thuis bij mezelf. De quote van Swami Vishnudevananda: “Health is Wealth. Peace of mind in happiness. Yoga shows the way” zegt voor mij alles.

In 2009 en 2010 ben ik naar India gegaan voor een docentenopleiding bij Sivananda. Een intense en bijzondere ervaring. Kort na laatste teacher training ben ik zwanger geworden en na de geboorte van mijn eerste zoontje ben ik gestart met de zwangerschapsyogaopleiding bij Samsara. In de vijf jaar daarna ben ik nog twee keer moeder geworden en heb ik vele yogaopleidingen kunnen volgen.

De laatste 12 jaar heeft naast yoga het moederschap van mijn drie jongens mijn leven richting en invulling gegeven. In 2016 heb ik de keuze gemaakt om mijn hart te volgen én kreeg ik de kans om yogales te gaan geven in Oosterbeek. Deze mogelijkheid kwam op het juiste moment op mijn pad.

Naast mijn yogadocentschap werk ik als masseur met specialisatie zwangerschap en kraamtijd, geboortetrauma consulente én kraamdoula. In al mijn werk staat het brengen van rust en vertouwen centraal. Het is zo mooi in te zien wat ontspanning, ondersteuning en aandacht in deze belangrijke levensfase kan brengen.

Een overzicht van mijn opleidingen: Sivananda Hatha Yoga Teacher Training & Hatha Yoga Advanced Teacher Training ; opleiding tot zwangerschapsyogadocent Samsara; opleiding tot kinderyogadocent en peuter- en kleuteryogadocent; opleiding postnatale yoga Birthlight; bijscholing Yoga Nidra; opleiding tot Hatha yogadocent; opleiding Hormoonyoga; chakra Yoga; bijscholing Yoga na een keizersnede Birthlight.

Docenten