Docenten

Eileen McEwan

Docent Bewust en vloeiend bewegen

Al vanuit mijn eerste beroep als musicus hebben houding en beweging mij gefascineerd. Wanneer is de flow in je lijf optimaal zodat expressie onbelemmerd kan stromen? Hoe zorg je ervoor dat je ontspannen en alert op je stoel kunt zitten tijdens een lange repetitie?

Tien jaar geleden kwam Rolfing® Structural Integration op mijn pad. Deze methode die door fascia pionier Dr. Ida Rolf ontwikkeld is heeft me niet meer losgelaten. Inmiddels ben ik certified Rolfer en Rolf Movement Practitioner. In mijn praktijk werk ik 1 op 1 om rust en vertrouwen in het eigen lichaam te herstellen. Door in het bindweefsel te werken en langs de loodlijn te organiseren ontstaat er gevoel voor gronding en kan het lijf ontspannen vanuit die ondersteuning. Met bewustwording van de verbindingen in je lijf en met je omgeving en vanuit die ontspanning ontstaat meer bewegingsvrijheid en een verbeterde houding.

Na 23 jaar als altvioliste in het Gelders Orkest gespeeld te hebben richt ik me nu volledig op Rolfing® en ScarWork, beweeglessen en workshops voor (amateur)musici.

Verder hou ik enorm van de bergen, dat is mijn plek om weer op te laden, weidse landschappen, het prachtige Oosterbeek, dansen en meditatie.

In Zweiersdal ga ik met deze technieken in groepslessen Bewust en Vloeiend Bewegen aan de slag.

 

Eileen McEwan

Docenten