foto lea.jpg

Lea Vos

Yoga is niet alleen mijn beroep maar ook mijn passie. 

Toen zich de mogelijkheid voordeed om een yogacentrum te bouwen naast (toen nog) Praktijk Zweiersdal, heb ik die kans gelijk aangegrepen. Mijn man ontwierp de yogazaal en begeleide als architect het bouwproces. Ik stopte met mijn baan in het welzijnswerk en in september van 2000 was het yogacentrum een feit.

Het bleek een succes, we groeiden snel, voor we het wisten gaven er meer dan tien yogadocenten les en hadden we een vol programma van wekelijkse lessen. Naast dit wekelijkse programma organiseerde ik in de weekenden bijscholingen voor yogadocenten.

In juli 2011 werd het voor mij tijd om te stoppen met de coördinatie van het yogacentrum en de wekelijkse lessen. Evelien van Straaten is nu coördinator en eigenaar van Yogaschool Zweiersdal.
Samen met Abha Hontelez richt ik mij nu alleen nog op het organiseren van een bijscholingsprogramma voor yogadocenten en ik hoop in de zomer van 2020 het stokje aan haar over te kunnen dragen.
Zo’n 20 zaterdagen per jaar bezoeken yogadocenten uit heel Nederland en inmiddels ook uit België en Duitsland ons yogacentrum in Oosterbeek om zich bij te scholen in ons prachtige beroep.