DSC_0275.JPG

Jeroen van der Lee

Als jongetje had ik nogal een kort lontje. Ik kon erg driftig worden.
Rond mijn 13e levensjaar ben ik op advies van mijn vader en mijn gymleraar op boksen gegaan. Daar leerde ik hoe ik met mijn boosheid om moest gaan. In wezen was ik nogal onzeker maar ik uitte dat op de verkeerde manier.
Vanaf die leeftijd ben ik altijd bezig gebleven met een vorm van vechtsport. Ik had duidelijk een uitlaatklep gevonden. Ik voelde mij sterker en stabieler en kreeg meer zelfvertrouwen.

Zo rond mijn 35e jaar kwam ik in aanraking met yin yoga en meditatie. Dit bleek voor mij een andere manier om beter om te kunnen gaan met emoties en gevoel. Ik werkte in de jeugdzorg en ontdekte dat deze 2 vormen, voor het gemak maar even vuur en water genoemd, ook bij deze jongeren werkte.

Daar heb ik het Zenboksen uitgevonden en verder uitgewerkt. 
Een les waarin je zowel leert werken met yang energie als yin energie, mannelijk en vrouwelijk verbonden en in evenwicht.

Inmiddels heb ik al jaren een eigen praktijk (Praktijk de Wereld) waarin ik werk met energetische therapie, yin yoga, boksen en diverse massages.

Ik vind het heerlijk om in de lessen te werken met leuke mensen die net als ik soms zoeken naar evenwicht en balans en ze daarbij vanuit mijn eigen ervaring te kunnen helpen.