Esther Speet-bf86fa31.jpg

InnerQiYoga

Zhineng Qigong en Yoga

Zhineng Qigong is een uiterst effectieve, meditatieve Chinese vorm van bewegen. Zhineng staat voor slim en effectief, Qi staat voor energie en Gong staat voor werken. Zhineng Qigong betekent dus op een slimme en effectieve manier werken met energie. Deze vorm van Qigong is ontwikkeld door Dr. Pang Ming uit verschillende Qigong vormen en uit Chinese- en westerse medische inzichten. 

De doelen van Zhineng Qigong zijn: het lichaam met rustige, subtiele bewegingen los te maken, te ontspannen en de geest tot rust te brengen. De meridianen (energiebanen) in het lichaam gaan open, blokkades lossen op of worden voorkomen. De spieren worden versterkt en de gewrichten soepeler. De coördinatie van lichaam en geest en de concentratie verbeteren. Het lichaam komt in balans en het bewustzijn van het eigen lichaam groeit.

Zhineng Qigong werkt met het principe van Hunyuan Qi (universele energie). Dat houdt in dat alle dingen in het universum, zichtbaar of onzichtbaar, een uitdrukking, oftewel een manifestatie zijn van Qi. Visalisaties en affirmaties zijn een belangrijk onderdeel bij de beoefening van Zhineng Qigong. ‘Al wat we zijn rijst op met onze gedachten. Met onze gedachten scheppen we de wereld’ (Buddha). Woorden en beelden beïnvloeden ons lichaam en geest en hebben daardoor een krachtige bijdrage voor onze algehele gezondheid.

In deze workshop gaan we Zhineng Qigong beoefenen en kijken hoe je deze bewegingsvorm kunt integreren en in jouw yogalessen. Aanbod komen in deze workshop:  kennismaken met de basistheorie van Zhineng Qigong;  Zhineng Qigong beoefenen;  wat Zhineng Qigong en Yoga gemeen hebben en waarin ze verschillen;  hoe Zhineng Qigong in je Yoga les te gebruiken en te verwerken is.

 Esther Speet is Zhineng Qigong’- en Yoga docente. Daarnaast is ze ook Mindfulness trainer en TuiNa masseur. Zij heeft haar eigen centrum in Almere, genaamd BanyanTree – for Body & Mind.
Esther is 24 jaar geleden met lichaamswerk begonnen als sportinstructrice. Door middel van een Zenmeditatie training is haar belangstelling overgegaan naar meer bewust en meditatief bewegen.

Esther heeft haar Zhineng Qigong opleiding (level 1 en 2) behaald bij het Zhigong Instituut Nederland en heeft vervolgens een intensieve verdiepingstraining in China gevolgd. Tijdens haar reizen in Azië werd haar belangstelling voor yoga steeds groter en werd yogasteedsmeer een onderdeel van haar eigen trainingen. Vanuit haar geloof dat alles te integreren is en elkaar aanvult, heeft Esther in India een Hatha yoga opleiding behaald om vervolgens ook Yogalessen te gaan geven en een combinatie les te ontwikkelen genaamd InnerQiYoga.
Esther: “vanuit een open mind werken, met een liefdevol hart en in verbinding met je lichaam”, staat voor de lessen die ik geef. 


Zaterdag  8 april 2017
Tijd: 10.30 tot 16.30 uur
Kosten: € 92,50 excl. 21% btw
Aantal Deelnemers Minimaal 12, Maximaal 16
Sluitingsdatum van Inschrijving 20 maart 2017.

Erkend als Bijscholing door de VYN 5 Punten