Yvonne Bal.JPG

Het leven is je vriend, hoe geef jij zin aan je bestaan

olv Yvonne Bal

Deze bijscholing staat in het teken van het hebben van een doel(en) en tegelijkertijd te zijn waar je bent. Handelen en resultaat loslaten. Waar zou jij graag nog aandacht aan willen geven dit komende seizoen of op langere termijn. Een doel hebben geeft zin aan je bestaan zegt psycholoog Viktor E. Frankl, schrijver van het boek ‘de zin van het bestaan’. Het voelt krachtig om je eigen doel(en) helder te hebben en vooral feeling te hebben met je waarde(n) als kompas om de juiste beslissingen te nemen om je doel(en) te kunnen verwezenlijken. Je hart te kunnen volgen. Door jezelf doelen te stellen geef je vorm aan je leven om de pijn die je tegen komt in het leven waardig te zijn. Dat houdt niet in dat je pijn gaat vermijden maar juist kunt zijn met wat er is.

Wat kun je verwachten?
In deze workshop ga je met yoga, meditatie en beeldend werken vorm geven aan jouw doel. Via het ervaren van de chakra gebieden d.m.v. yoga, meditatie en beeldend werken.

De yoga zal bestaan uit Yoga-Aplomb (houding) soms gecombineerd met Dru-yoga (yoga van het hart genoemd). Na elke verbinding met een chakra zal hier een korte meditatie op volgen om de feeling met dit gezonde gebied te versterken. Na de meditatie zal de ervaring/ het gevoel omgezet worden in een abstract of figuratief beeld d.m.v.  kleur, energie, beweging of symboliek. Je zet de energiestroom in gang die je nodig hebt of waar je op terug kunt vallen om jouw doel te verwezenlijken. Je gaat op weg, zonder het resultaat vast te leggen. Karma yoga.

Door zelf feeling te hebben met draagkracht en daadkracht, de vrouwelijke en de mannelijke energie, kun je jouw hart openen en volgen en dit werkt zeker door naar je cursisten. Alleen wat je zelf ervaart en integreert kun je doorgeven.

Ik nodig je uit om je te laten verrassen. Ik werk graag vanuit mijn speelsheid, luchtigheid en zachte kracht. Via het ervaren van draagkracht en helderheid wil ik je graag uitdagen om ook vorm te geven aan wat voor jou belangrijk is in het leven.

Yvonne Bal is yogadocent in Zweiersdal Oosterbeek.  Ze heeft de Dru-yoga opleiding gevolgd en alle bijscholingen afgerond bij opleiding Amitabha van Maartje van Hooft. Ook heeft ze chakra-yoga cursussen gevolgd bij Mieke de Bock en Mirjam Wapenaar en bij Douwe Tiemersma. Ze geeft om het jaar chakra gastlessen aan 3e en 4e jaars studenten op de opleiding Amitabha van Maartje van Hooft, en in het eerste jaargeeft ze gastlessen Dru-yoga en een les met het thema‘ guna’s’  op deze opleiding.

Op de opleiding Vrije Academie ’t Pad, een opleiding om jezelf kunstzinnig en persoonlijk te ontwikkelen tot psychosociaal therapeut beeldend werken met ACT, geeftzij les in het eerste en in het vierde jaar. Van beide jaren is zij mentor van de studenten. In het vierde jaar begeleidt zij de studenten die afstuderen als psychosociaal therapeut beeldend. Ook verzorgdYvonne cursussen Rouw- en Verliesverwerking en heeft ze een praktijk aan huis.

De combi beeldend werken en lichaamswerk past ze in beide opleidingen toe.

Datum: zaterdag  16 september 2017.
Tijd:       10.30 tot 16.30 uur.
Kosten:  € 92,50 excl. btw.
Erkend als bijscholing door de VYN, 5 punten.
Aantal deelnemers minimaal 12, maximaal 16.
Sluitingsdatum van opgave 28 augustus 2017.
Erkend als bijscholing door de VYN (5 punten).