Evelien van Straaten

Evelien van Straaten

Evelien van Straaten

“Alles is altijd in beweging en verandert voortdurend. Daarmee omgaan is voor ons mensen een grote uitdaging”, is de visie van Evelien. Zelf zoekt ze die beweging steeds weer op door in nieuwe uitdagingen en door zich te blijven ontwikkelen en te leren..

Als psychomotorisch therapeute en coach gebruikt Evelien sinds 1992 werkvormen gericht op lichaamsbeleving en beweging. Als Mindfulnesstrainer ontdekte Evelien wat aandacht en meditatie kon betekenen voor haar en haar cursisten. In de Mindfulnesstrainingen doceerde ze yoga op een laagdrempelige manier. Evelien verdiepte de afgelopen jaren haar Mindfulnesstrainerschap door de vervolg opleidingen bij Trish Bartley en David Dewulf en volgde diverse stilte retraites. Toen ze kennismaakte met Yin Yoga wist ze meteen dat dit een nieuwe passie zou worden. “Yin Yoga sluit naadloos aan bij Mindfulness en werkt aan soepelheid in lichaam en geest.” Ze volgde de Yin Yoga teachertraining bij Johan Noorloos en kreeg intensief les van Jose de Groot die zelf werd opgeleid door Paul Grilley en Sarah Powers, de grondleggers van Yin Yoga.

In Zweiersdal geeft Evelien Yin Yoga & meditatie en Mindfulness & Yin yoga. Ook verzorgt ze hier regelmatig Mindfulnesstrainingen.