Lilian Kluivers

Lilian Kluivers

DO-IN Yoga

Binnen de yogawereld is er steeds meer interesse voor de integratie van de wijsheid uit de Chinese geneeswijzen. Zo leren yogadocenten steeds vaker werken met meridianen en hoor je de Japanse term ‘hara’ ook weleens vallen in een yogales. In deze bijscholing maken we kennis met een van de oudste bewegingsvormen die bewust met meridianen werkt, Do-In.

Do-In is meer dan tweeduizend jaar geleden ontstaan binnen de Chinese geneeswijze en is ook beïnvloed door Japanse shiatsu en door oude Indiase yoga stijlen. Bij Do-In combineer je meridiaanstrekkingen - ook asana’s uit yoga - met andere oefeningen die de levensenergie laten stromen. Simpel vertaald, betekent Do-In dan ook: oefening. Of iets preciezer: ‘je ledematen strekken en bewegen om de energie laten stromen door de meridianen’.

In deze bijscholing gaan we op zoek naar het ‘meridiaangevoel’. Wanneer je de meridianen kunt voelen, is het gemakkelijk te onthouden waar ze zich bevinden en kun je ze ook makkelijk integreren in verschillende houdingen.

We gaan de meridianen opzoeken in asana’s, visualisaties en klassieke bewegende Do-In oefeningen. Ook besteden we aandacht aan het voelen van de levensenergie en leer je oefeningen die blokkades in de energiestroom kunnen verhelpen.

Lilian Kluivers (1983) is auteur, geeft sprankelende Do-In lessen en is oprichter van de Do-In opleiding Do-In Academy. Ze geeft consulten, publiceert en is moeder van een dochter. Lilian: “mijn grote interesse is het zelfhelend vermogen van het lichaam en daarom ben ik al jaren volledig gefascineerd door Do-In: simpele oefeningen die je levensenergie stromend houden, of weer in beweging brengen. Deze oefeningen combineer ik met de voedingsleer en levensstijl uit de Chinese geneeswijze. Bij Do-In Academy leer ik je in balans te leven en met de wijsheid uit de Chinese geneeswijze een levensstijl te ontwikkelen en door te geven die balans, gezondheid, liefde, geluk en wijsheid geeft.” Lilian heeft 2 boeken geschreven: Do-In, tao-yoga voor gezondheid en energie, met een gelijknamige dvd, en Zwanger in Balans met Do-In yoga.

Datum: zaterdag  18 mei 2019.  Volgeboekt, wachtlijst. )
Tijd:       10.30 tot 16.30 uur.
Kosten:  € 92,50 excl. btw.
Aantal deelnemers minimaal 12, maximaal 18.
Sluitingsdatum van opgave 29 april 2019.
Goedgekeurd als bijscholing door de VYN, 5 punten.

*) Je kunt inschrijven op de wachtlijst. De lengte van deze lijst bepaald of de dag herhaald wordt, als je naam op de wachtlijst staat krijg je, als de datum van de herhaling bekend is, tijd om met voorrang in te schrijven. Uiteraard krijg je ook een berichtje als er ruimte komt op 18 mei.