chakra.jpg

De natuur van de chakra's

olv Indra Bose

Deze dag biedt een dieper inzicht in het chakra systeem waarin theorie en praktijk elkaar aanvullen. Leer meer over de natuur van de chakra’s en ervaar wat deze voor effect op jou hebben. Wanneer je bewuster van je energie (huishouding) bent, kan je meer in harmonie met jezelf en de wereld om je heen te leven. Wat is er mooier dan dit met anderen te delen!
De ervaring die je van deze dag meeneemt is om te inspireren het in je persoonlijke yogabeoefening te gebruiken, met anderen te delen of in je yogalessen integreren.

Chakra betekent ‘wiel’ in het Sanskriet en is een energiecentrum. De zeven chakra’s zijn met elkaar verbonden via Susumna Nadi, de centrale energiebaan die langs de wervelkolom stroomt. Ze hebben invloed op onze lichamelijke, mentale, emotionele en spirituele ontwikkeling. Elke chakra is weer verbonden met bepaalde organen, klieren, zenuwen, gedachten en emoties. Elk chakra trilt op een bepaalde frequentie en vanaf onder (basis) naar boven (kruin) hebben ze een steeds hogere trilling; van zware gedachten en emoties tot aan lichtere en fijnere gemoedstoestanden. De chakra’s zijn positief te beïnvloeden door verschillende technieken en middelen vanuit de Hatha Yoga en Ayurveda.
Zelfhelend vermogen Asana’s, meditatie, ademhalingstechnieken en mantra’s hebben een diepe werking in de klieren en organen en schonen de energie. Door je aandacht op een bepaalde chakra te richten en de concentratie daar te houden, ben je in staat om je energie te laten stromen. Energie volgt namelijk altijd gedachten. Het zelfhelend vermogen wordt geactiveerd, waardoor je jezelf balans kan brengen. Deze techniek komt uitgebreid aanbod in het praktische deel.

Inhoud van de workshop

  • Theoretische verdieping in het chakra systeem;
  • kenmerken, thema’s en de energie van de afzonderlijke chakra’s, werking;
  • resonantie, kracht van de mind, polariteit in energie.

We gaan verbinding maken met de energie van de chakra’s en voelen wat deze ons te vertellen hebben over je persoonlijkheid en hoe je in het leven staat. Met behulp van onder andere asana’s, concentratie, technieken om energie te activeren en (muziek) meditatie.

Indra Bose is een internationaal gecertificeerd (500 RYT) Hatha yoga docente. Zij heeft vanaf 2007 de essentie van Hatha yoga in India en Thailand gestudeerd. De Teacher Training bij Agama Yoga was voor haar transformerend. Deze vorm van Hatha yoga is afkomstig van de eeuwenoude Indiase & Tibetaanse Tantra traditie en is de basis van de Chakra Yoga die zij geeft. Yoga heeft haar verbonden met haar oorsprong, haar vaders thuisland India, en brengt haar dichterbij haar ware essentie. Yoga en meditatie verbetert alle aspecten van haar gezondheid, inspireert haar om in harmonie met haarzelf en haar omgeving te leven en overtuigt haar steeds weer hoe waardevol het is de beoefening van yoga met anderen te delen:

‘het delen van yoga is voor mij een levens veranderende ervaring en mijn continue bron van inspiratie’.

Indra geeft vanaf 2007 Pilates en Hatha Yoga. Sinds 2011 is ze mede organisator (programma en communicatie) van het jaarlijkse Dutch Yoga Festival op Terschelling en Ibiza Yoga Festival. In 2014 voltooide zij een Yin Yoga teacher training. Verder volgde zij trainingen in geweldloze communicatie, mindfulness en focussen (zelfcompassie). Recentelijk heeft zij een Ademcoach opleiding voltooid. Indra geeft op de yogaweekenden van Yogaterschelling Hatha-, Chakra- & Yin Yoga en zij begeleidt ademsessies. 
 

Datum: zaterdag 11 februari 2017
Tijd:       10.30 tot 16.30 uur.
Kosten:  € 92,50 excl. btw.
Aantal deelnemers minimaal 12, maximaal 16.
Sluitingsdatum van opgave 26  januari 2017.   
Erkend als bijscholing door de VYN (5 punten).