CA.jpg

Critical Alignment Yoga 4level training

Na het verschijnen van het boek van Gert van Leeuwen ‘YOGA Critical Alignment’, is er onder yogadocenten in Nederland en Vlaanderen veel vraag ontstaan naar bijscholing, zodat de principes van Critical Alignment toegepast kunnen worden in lespraktijken met een andere achtergrond.

Kenmerkend voor de werkwijze van Gert van Leeuwen is de manier waarop hij met de alignment van het lichaam omgaat. Goede alignment wil zeggen dat je je lichaam zonder spanning vrij kan bewegen. Hij doorbreekt vastzittende lichaamsstructuren niet vanuit een statische werkwijze zoals bijvoorbeeld acupunctuur, manuele therapie of massage dat doen, maar vanuit het perspectief van beweging.

Alle bewegingen die je maakt hebben met elkaar te maken en zijn via bewegingsketens met elkaar verbonden. Critical Alignment stelt dat je met elf van deze verbindingen iedere houding kunt samenstellen. Vaak treden er echter verstoringen op die iedereen wel uit eigen ervaring kent: bovenruggen worden krom, schouders stijf, onderruggen worden gespannen en gevoelig voor overbelasting, enzovoorts. Dit zal de vrije doorgifte van bewegen beperken en uiteindelijk kunnen hier klachten door ontstaan.

Gert van Leeuwen weet problemen in de bewegingsketens haarscherp te ontmantelen en via oefeningen weer te herstellen. Dit kan op therapeutisch niveau maar ook binnen de gewone yogalessen. Het resultaat van deze unieke werkwijze is, dat je je lichaam, ook als je aan het werk bent, weer als ontspannen en licht kunt ervaren.

Bijscholing
Als bijscholing is er gekozen voor een leveltraining van vier levels (weekenden). Op deze manier wordt Critical Alignment al zeven jaar, met groot succes, aangeboden in Canada. Na het volgen van de vier leveltrainingen ontvangen de deelnemers een certificaat.

 Gert van Leeuwen is grondlegger van de Critical Alignment methode, oprichter en directeur van het Critical Alignment Yoga & Therapie Instituut te Amsterdam. Gert heeft een aantal boeken op zijn naam staan zoals ‘Yoga in beweging, kracht en ontspanning in balans’ (2000), ‘Stop RSI, een nieuwe methode waarmee je aan het werk kunt’ (2001). In april 2009 is zijn nieuwe boek YOGA Critical Alignement uitgekomen. Informatie www.criticalalignment.nl

Na Het behalen van het certificaat voor deze 4level basis training kun je verder met de module 4level training lesgeven.

Algemene informatie 4level basistraining.

Tijd: zaterdag 13.00 tot 17.00 uur, zondag 10.00 tot 17.00 uur.
Locatie: Critical Alignment Instituut, Blankenstraat 166, Amsterdam.

Data 2018: 3/4 februari, 7/8 april, 16/17 juni en 25/26 augustus 2018. Volgeboekt, wachtlijst. *)
Je kunt inschrijven voor de wachtlijst tot 6 januari 2018.
Data 2019: 6/7 april, 15/16 juni, 24/25 augustus, 26/27 oktober.
Sluitingsdatum van inschrijven 18 maart 2019.

*) Deze groep is nu volgeboekt. Omdat veel mensen al erg lang ingeschreven staan krijgt iedereen half december nog de mogelijkheid de deelnamee bevestigen of te annuleren. Daardoor kan er ruimte ontstaan. Alleen als je naam op de wachtlijst staat kom je in aanmerking voor de eventueel vrijgekomen plaatsen.

Kosten: € 1.020, - excl. 21% btw.
Aantal deelnemers minimaal 16, Maximaal 22. 
Erkend als Bijscholing door de VYN (40 Punten).

Na opgave krijg je een email ter bevestiging van je inschrijving.