P1160161.JPG

Amana Bruynjé

Amana deed haar eerste yoga oefeningen op een grasveldje in Arnhem Zuid toen ze 10 jaar was, niet wetende dat het yoga was wat ze deed. Op haar 18de begon ze met mediteren en dat is tot op de dag van vandaag een essentieel onderdeel van haar leven gebleven. Ze heeft verschillende stromingen van meditatie gevolgd en is op dit moment het meest betrokken bij lichaamsgerichte meditatie, mindfulness en vipassana.

Vanaf 1992 ging ze ieder jaar voor een aantal maanden naar India. Ze mediteerde, leefde in aandacht, in de warme en hart openende sfeer van de Indiase cultuur. In 1998 volgde ze een aantal Sivananda cursussen in Londen, en in 1999 leefde ze een week in de Sivananda ashram in zuid India waar ze hele dagen met yoga bezig was. Dit sprak haar zo aan dat ze besloot een yoga opleiding te volgen. Ze koos voor de Sivananda leraren opleiding in Canada. In 2002 behaalde ze haar diploma.

Ze behaalde in 2008 haar diploma als kinderyoga docent bij Femmy Brug in Arnhem en in 2010 ronde ze een 1 jarige dansopleiding bij Thea Spanjers af. 

Amana geeft al vele jaren met veel enthousiasme yoga les aan volwassenen. Ze gaf ook yogales aan tieners, begeleide mantra-avonden met haar gitaar en gaf lessen "stromen in dans". Ze volgt jaarlijks een aantal bijscholingen voor yoga docenten en voor bewustwording op andere vlakken.

“Ik voel me bevoorrecht om les te geven aan zoveel mooie mensen.” “Het is iedere keer weer verrijkend om te zien hoe de cursisten ontspannen en de stilte toelaten.”