Agenda

10 mrt 2020 13:30 t/m 16 jun 2020 14:45

Mindful Yoga bij rouw en verlies

Rouw is een proces van passief ondergaan van wat ons is overkomen, naar actief verwerken en betekenis geven aan een verlieservaring.
We rouwen om verlies van een dierbare, onze baan, onze gezondheid of van iets waar we aan gehecht waren.

Rouwen doen we niet alleen emotioneel, maar zeker ook fysiek. Vaak worden de lichamelijke klachten onderschat. Klachten uiten zich als hoofdpijn; nek-en schouderpijn; ademtekort; vermoeidheid; opgejaagdheid; rugpijn of maag- en darmklachten. Ook het lichaam heeft tijd nodig om verdriet los te laten en te herstellen.

Tijdens de ‘yoga bij verlies en rouw’ – lessen, wordt er op een zachte manier aandacht gegeven aan gevoelens van rouw. Middels rustige houdingen (asana’s), ademhalingsoefeningen (pranayama) en meditaties (mindfulness) leer je bewust aanwezig te kunnen zijn bij deze gevoelens. De fysieke houdingen brengen ontspanning en ruimte in het lichaam, de ademhalingsoefeningen zijn gericht op een rustige ademhaling en de meditaties helpen om in het hier en nu te zijn, met dat wat is, zonder oordeel, zonder iets te hoeven veranderen.

Wanneer:
De lessen worden gegeven op dinsdagmiddag van 13.30 – 14.45 uur door Marga Zoethout.

Data 1e blok 2020:
10, 17, 24, 31 maart 7, 14, 21 april, 12, 19, 26 mei, 2 & 9 juni. Tussentijds instromen is mogelijk, mits er plaats is in de groep
– Voorafgaand vindt een intake gesprek plaats (duur 60 minuten)*

Bijdrage:
12 lessen à 15 euro per les

*indien er geen verdere deelname volgt aan de lessen, bedragen de kosten van het intake gesprek 50 euro.

Lokatie
Yogaschool Zweiersdal
Weverstraat 65
Oosterbeek, Gelderland 6862 DK

Docenten